Project Velvet & Steel

Dit project is gesteund door donateurs via voordekunst.nl

Project Velvet & Steel

Waar verhalende muziek en beeldende kunst samenkomen

ProVS is een kunstproject van Samthing waar verschillende disciplines bij elkaar komen: kunstfotografie, film, letteren, spoken words, muziek en dans.

Onderdeel van dit project is het kunstboek Velvet and Steel, een boek met fotografische beelden in combinatie met verhalende songteksten. Bij deze songteksten horen muziek, spoken words, zang en videobeelden. De songs zijn door mij gecomponeerd, de zanglijnen uitgewerkt en de teksten geschreven.

Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met muzikanten en vocalisten (professioneel en amateur) uit Dordrecht (en omgeving) en heb ze een aantal van de songs laten vertolken.

Tijdens een performance, wat tevens de presentatie was van het kunstboek, zijn deze songs ten gehore gebracht, waarbij videobeelden en dans te zien waren.

De performance heeft plaatsgevonden bij Rebel Rebel, Houttuinen 32 in Dordrecht

op 10 februari 2024  met een middag- en een avondvoorstelling.

Met dit project wilde ik aandacht vragen voor jongeren en jongvolwassenen met psychiatrische problemen, met diagnoses zoals: persoonlijkheidsstoornissen, depressie en autisme. Maar ook zeker aan de onjuiste diagnoses, zoals bij hoogbegaafdheid.

De opbrengst van de kaartverkoop en van de verkoop van het boek en cd wordt geschonken aan een goed doel dat aansluit bij het thema van deze performance.
Inmiddels is er meer bekend over de bestemming van de donaties.
Lees er hier meer over.

Voor meer info stuur een mailtje naar info@samthing.nl

Of app naar 06-33924601
Je kunt dit project ook volgen op

Facebook: www.facebook/provsartmusic en

Instagram: www.instagram/provs_artandmusic 

Veel liefs,

Sammy Balistreri

Maak jouw eigen website met JouwWeb