Stichting P:IF (Project: Imaginary Friend) (I.O)

Tijdens het proces van Project Velvet and Steel, een kunst- en muziekproject, waarbij Sammy Balistreri tijdens een performance aandacht vroeg voor psychische problemen bij jongeren, en de opbrengst van de kaartverkoop wilde doneren aan een goed doel dat betrekking had op die jongeren, kwam ze tot de conclusie dat dit project een duurzaam project moest worden en wilde dit format hergebruiken voor iets nieuws. Na lang nadenken over de bestemming van alle donaties kwam ze tot het inzicht dat ze graag haar skills wil inzetten om jongeren met psychische problemen te helpen.

"Als afgestudeerd beeldend kunstenaar hou ik me bezig met van alles wat te maken heeft met kunst, design, schrijven en muziek. Ook hebben jongeren (en met name jongeren met problemen) me altijd geïntrigeerd. Zo heb ik jarenlang kunstworkshops gegeven aan jongeren op middelbare scholen en in buurtverenigingen".

Alles viel ineens samen. Met Stichting P:IF (I.O) gaan we op creatieve en kunstzinnige manier een bijdrage leveren aan herstel en/of stabilisatie van psychische problemen bij jongeren. We bieden ze dagbesteding, workshops of cursussen aan, waarbij we ze kennis leren maken met verschillende kunstdisciplines en alles wat betrekking heeft op theater.

"Uit eigen ervaring weet ik wat het uiten van je gevoelens d.m.v. kunst met je kan doen, hoe bevrijdend het kan zijn, hoe helend het kan zijn."

Tijdens een traject zullen verschillende kunstvormen aan bod komen, denk daarbij aan: muziek, zang, spoken words, theater, dans, tekst schrijven, decor bouwen, make-up, kostuums maken, schilderen, fotografie en video. Gaandeweg zullen we ontdekken bij wie welke kwaliteiten liggen en die zullen we dan verder ontwikkelen.

Met de groep jongeren zullen we toewerken naar een voorstelling, als kroon op ons werk.

 

 

bekijk hier de presentatie van stichting P:IF video (youtube)

Maak jouw eigen website met JouwWeb