Wat is P:IF?  

Project: Imaginary Friend is in het leven geroepen door Sammy Balistreri.

 

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het schrijven van songteksten, na een gedichtenboek te hebben uitgegeven, en daarna kwam het componeren van muziek, want bij een songtekst hoort nu eenmaal muziek. Dat componeren begon met wat akkoorden op de gitaar en later heb ik me laten verleiden door een lonkende oude keyboard.
Even voor de duidelijkheid: ik ben geen muzikant, maar wel creatief met muziek en instrumenten, ik kan een zanglijn inzingen, maar ben beslist geen zangeres.

 

Vaak schreef ik in een tijd dat mijn gitaar mijn meest ideale vriend was (die kon ik oppakken en wegzetten wanneer ik maar wilde). Meestal begon ik huilend van woede of frustratie aan een tekst en tegen de tijd dat ik het voltooid had glunderde ik van geluk. Dit is wat schrijven, zingen en muziek met je gemoedstoestand kan doen. Zeker als het uit het diepste van jezelf komt.
Ik werd blij en gelukkiger bij het maken van muziek en ben ervan overtuigd dat ik daar niet de enige in ben.

 

Als afgestudeerd beeldend kunstenaar hou ik me ook bezig met van alles wat met vormgeving te maken heeft.

Met Project Velvet and Steel heb ik verschillende kunstvormen bij elkaar gegoten, en daar is een kunstboek uit ontstaan, met de gelijknamige titel: Velvet and Steel.

 

P:IF is een overkoepelend project van meerdere projecten op het gebied van muziek en kunst.
Ook vinden we het leuk om samen te werken met andere muzikanten en vocalisten, die een van de songs van Sammy Balistreri zou willen vertolken of inspelen.

Lijkt het je leuk om mee te werken aan dit project? Stuur dan een mailtje naar:

stichting.pif@kpnmail.nl